3.10.09

Φόβοι για επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη


Έως και τέσσερις βαθμούς Κελσίου - μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2050 - ενδέχεται να αυξηθεί η παγκόσμια θερμοκρασία, εάν συνεχιστούν οι σημερινές εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα, υποστηρίζει μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη του βρετανικού Met Office Hadley Center που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και απηχεί τις ανησυχίες των πορισμάτων μελέτης του ΟΗΕ, βάσει των οποίων οι καλπάζουσες κλιματικές αλλαγές ξεπερνούν ακόμη και τις χειρότερες υποθέσεις που... ανέπτυσσε η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές του ΟΗΕ (IPCC) το 2007.

«Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν αντίστοιχα στοιχεία με της ΙPCC, αλλά επίσης καταδεικνύουν και την δυνατότητα να υπάρξουν ακόμη περισσότερο ακραίες αλλαγές», τονίζει η Ντέμπι Χέμινγκ, η οποία συνυπογράφει την έκθεση, που δημοσιεύεται πριν την έναρξη συνεδρίου για τις κλιματικές αλλαγές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Να θυμίσουμε πως η IPCC τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2007 για την εκπόνηση της έκθεσης της ΑR4. Ένα από τα πορίσματα εκείνης της έκθεσης ήταν πως η θερμοκρασία του πλανήτη ενδέχεται να ανέλθει κατά 4 βαθμούς έως τα τέλη του 2050.
http://korkos.blogspot.com