15.9.09

Μια νέα υπόθεση για την προέλευση της ζωής

Δύο επιστήμονες κάνουν μια νέα υπόθεση, που θα μπορούσε να προσθέσει μια νέα διάσταση στη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που αναπτύχθηκε η ζωή στη Γη.

Οι Armen Mulkidjanian του Γερμανικού Πανεπιστημίου του Osnabrueck και Michael Galperin του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας παρουσιάζουν την... υπόθεση και τα στοιχεία τους σε δύο δημοσιεύσεις στον ιστότοπο Biology Direct και που αναμεταδίδουν οι διαδικτυακές σελίδες του physics4u.
Οι επιστήμονες προτείνουν ότι η ζωή στη Γη προήλθε σε φωτοσυνθετικά ενεργές πορώδεις κατασκευές από θειούχο ψευδάργυρο, παρόμοιες με τους υδροθερμικούς υποθαλάσσιους πίδακες που βρίσκονται σε μεγάλα βάθη. Ισχυρίζονται ότι κάτω από την υψηλή πίεση του διοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσαν να σχηματιστούν στην επιφάνεια των πρώτων ηπείρων δομές από θειούχο ψευδάργυρο με το φως του Ήλιου.

Η υπόθεση του Mulkidjanian για τον κόσμο του ψευδαργύρου παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή της προβιοτικής ατμόσφαιρας της Γης -στην οποία ο θειούχος ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ζωής. Η ικανότητά της ένωσης να αποθηκεύει το φως κάνει το θειούχο ψευδάργυρο να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη συζήτηση για την προέλευση της ζωής, εξηγεί ο Mulkidjanian. Λέει επίσης ότι: “Έχουμε διαπιστώσει ότι οι πρωτεΐνες που θεωρούνται πάρα πολύ παλαιές και ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με το χειρισμό του RNA περιέχουν ειδικά μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου. Έτσι, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι απόδειξη ότι οι πρώτες μορφές ζωής εξελίχθηκαν σε περιβάλλον πλούσιο σε ψευδάργυρο.
http://tv-greek-sansimera.blogspot.com