7.8.09

ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ 2


Η ψυχή είναι τυλιγμένη με ένα ρευστό σώμα αποκαλούμενο αστρικό σώμα. Το αστρικό σώμα είναι παρόμοιο με το φυσικό σώμα. Μέσα στο αστρικό σώμα είναι η ψυχή με το μυαλό της, την θέλησή της, την συνείδησή της, τα συναισθήματά της. Κατά συνέπεια το αστρικό σώμα είναι θαυμάσιο, αυτό είναι το σώμα της ψυχής.
Όταν το σώμα σάρκας και κοκάλων είναι κοιμισμένο, η ψυχή αφήνει το... σώμα σάρκας και κοκάλων και περιπλανιέται παντού. Η ψυχή ταξιδεύει με το αστρικό σώμα της.
Όταν ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ ξάπλωσε στο κρεβάτι του, σκέφτηκε για το τι θα γινόταν στο μέλλον, κατόπιν κοιμήθηκε. Η ψυχή του βασιλιά άφησε τότε την σάρκα, ταξίδεψε με το αστρικό όχημα, και είδε ένα άγαλμα του οποίου το κεφάλι ήταν από χρυσό, το στήθος και τα μπράτσα ασημένια, οι μηροί του από σίδηρο και τα πόδια του ήταν εν μέρει σίδηρος και εν μέρει κεραμίδι.
Ο βασιλιάς διέταξε όλα τα σοφά άτομα, αστρολόγους, Χαλδαίους μάντες να έλθουν να πουν το όνειρο που είδε και να δώσουν μία εξήγηση. Κανένας δεν ήταν ικανός να μιλήσει στον βασιλιά για το όνειρό του, γιατί δεν θέλησε να το πει σε καθένα.
Εξ αιτίας αυτού, τα σοφά άτομα προκάλεσαν τον θάνατό τους. Ο προφήτης Δανιήλ πήγε στο σπίτι του, προσευχήθηκε στον Κύριο με τους συντρόφους του, και έπειτα πήγε στο κρεβάτι και κοιμήθηκε ειρηνικά .
Η ψυχή του Δανιήλ άφησε τότε το σώμα του, και είδε με το αστρικό σώμα το όνειρο του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα.
Την επόμενη ημέρα ο Δανιήλ πήγε στον βασιλιά απεκάλυψε το όνειρό του και το ερμήνευσε. Ο βασιλιάς εξεπλάγη, και οι τιμές συσσωρεύτηκαν στον Δανιήλ.
Έτσι λοιπόν τα όνειρα είναι αστρική εμπειρία.
Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να βγουν με αστρικό σώμα οφείλεται στην απώλεια της σχετικής ικανότητας και πρέπει να ξανακατακτήσουν αυτήν την ικανότητα μέσω του καθημερινού Διαλογισμού.
Με τον Διαλογισμό το Αστρικό σώμα μας μετασχηματίζεται, η αστρική εμπειρία μας καθίσταται σαφής κατά τη διάρκεια των ωρών του ύπνου και κατ' αυτό τον τρόπο το άτομο ξανακατακτά τις ικανότητές του και μαθαίνει να βγαίνει στο Αστρικό σώμα με την θέλησή του.
Κατά τη διάρκεια των ωρών του ύπνου κάθε άνθρωπος λειτουργεί στο Αστρικό σώμα. Τα όνειρα είναι η Αστρική εμπειρία. Στο ξύπνημα, πρέπει να πιεστούμε για να θυμηθούμε όλη την αστρική εμπειρία μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου κάθε πρόσωπο είναι έξω από το φυσικό σώμα του.