13.4.09

2012 - Το τελος του κοσμου:


Σύνοδος του 2012: Άρης,Κρόνος,Ερμής,Ήλιος,Αφροδίτη,Σελήνη,Δίας.

2)Μάγιας 2012: Το τέλος του χρόνου-κόσμου

3)Ομάδα Ε, 2012: Η έλευσις των Θεών

4)Timewave zero: Η μαθηματική θεωρία του Terence McKenna για το τέλος του χρόνου

5)Η εκλειπτική του Ηλιακού μας συστήματος ευθυγραμμίζεται με αυτήν του Σείριου.

6)Αντιστροφή των πόλων της Γης. Αναμένεται το 2012.

7)Τα μέντιουμ δεν μπορούν...

να "δούν" πέρα από το 2012.

Τί θα γίνει άραγε;

η θα έχουμε μία απο τα ίδια όπως το 2000;

Το μαγνητικό πεδίο της γής έχει εξασθενήσει όντως κατά 10% περίπου Το γήινο μαγνητικό πεδίο - που μας προστατεύει από τη θανάσιμη ακτινοβολία που φθάνει από το εξωτερικό διάστημα - αποδυναμώνεται εντυπωσιακά.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η ισχύς του έχει μειωθεί αρκετά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο αιώνων και θα μπορούσε να εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των επόμενων 1.000 ετών.

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά. Οι ισχυρές εκρήξεις της διαστημικής ακτινοβολίας, που κανονικά δεν αγγίζουν ποτέ την ατμόσφαιρα, θα θερμάνουν τα ανώτερα στρώματά της, προκαλώντας κλιματολογική απότομη μεταβολή. Οι δορυφόροι που βοηθούν τη ναυσιπλοΐα και την επικοινωνία θα καταστραφούν και θα είναι ανίκανα να πλοηγήσουν τα πλοία πάνω στη Γη.

Το γήινο μαγνητικό πεδίο έχει εξαφανιστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν
- ως προοίμιο στην αλλαγή των μαγνητικών πόλων, όταν ο Βορράς γίνεται Νότος και αντίστροφα. Αυτές οι αντιστροφές συμβαίνουν περίπου κάθε 250.000 έτη, και δεδομένου ότι δεν έχει γίνει καμιά τέτοια αντιστροφή για σχεδόν ένα εκατομμύριο έτη, είμαστε σίγουροι ότι πλησιάζει σύντομα.

Για περισσότερο από 100 έτη, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι η ισχύς του γήινου μαγνητικού πεδίου έχει μειωθεί, αλλά έχουν διαφωνήσει για τις ερμηνείες. Μερικοί είπαν ότι ήταν ένας πρόδρομος της αντιστροφής, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι αυτό δείχνει μόνο κάποια προσωρινή μεταβολή στην ισχύ του πεδίου.

Αλλά τώρα ο Gauthier Hulot του Γεωφυσικού Ιδρύματος του Παρισιού έχει ανακαλύψει ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο φαίνεται να εξαφανίζεται πιο ανησυχητικά κοντά στους πόλους, ένα σαφές σημάδι ότι πλησιάζει μια αναστροφή.

Χρησιμοποιώντας δορυφορικές μετρήσεις για τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 20 ετών, ο Hulot σχεδίασε τα ρεύματα του λειωμένου σιδήρου, που παράγουν το γήινο μαγνητισμό βαθιά κάτω στη Γη και επισήμανε τεράστιες σπείρες κοντά στους πόλους.

Ο Hulot θεωρεί ότι αυτές οι δίνες περιστρέφονται σε μια κατεύθυνση που ενισχύει ένα αντίστροφο μαγνητικό πεδίο, και καθώς αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται αυτοί οι στρόβιλοι θα αποδυναμώσουν το κυρίαρχο πεδίο: τα πρώτα βήματα προς μια νέα πολικότητα, όπως αναφέρει.

Και όπως αναφέρει το Scientific American, αυτή η ερμηνεία υποστηρίζεται τώρα από μελέτες με προσομοιώσεις στους υπολογιστές.

Το πόσο θα διαρκέσει μια αντιστροφή είναι ένα θέμα επιστημονικής διαμάχης. Τα αρχεία των προηγούμενων γεγονότων, που ενσωματώνονται στα μεταλλεύματα σιδήρου σε πανάρχαια στρώματα λάβας, εμφανίζουν ότι μερικές μπορούν να διαρκέσουν για χιλιάδες έτη - και εν τω μεταξύ ο πλανήτης μας θα έχει γίνει φούρνος από την ηλιακή ακτινοβολία. Αφ' ετέρου, άλλοι ερευνητές λένε ότι μερικές αναστροφές μπορούν να διαρκέσουν μόνο μερικές εβδομάδες.

Ακριβώς το τι θα συμβεί όταν θα εξαφανιστεί το γήινο μαγνητικό πεδίο πριν από την επανεμφάνισή του σε έναν αντίστροφο προσανατολισμό είναι επίσης δύσκολο να αξιολογηθεί. Οι πυξίδες θα έδειχναν προς τον λανθασμένο πόλο - μια δευτερεύουσα όμως δυσχέρεια. Το πιο σημαντικό, οι χαμηλής τροχιάς δορυφόροι θα εκτεθούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και θα καταστραφούν.

Επιπλέον, πολλά είδη ζώων και πουλιών που μεταναστεύουν - από τα χελιδόνια έως τις άγριες μέλισσες - που στηρίζονται στις έμφυτες δυνατότητες τους να ακολουθούν το γήινο μαγνητικό πεδίο, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τη μοίρα τους.

Όσον αφορά στους ανθρώπους, ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα προερχόταν από τις έντονες εκρήξεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Κανονικά αυτές αντιμετωπίζονται από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας στο διάστημα. Εντούτοις, εάν εξαφανιστεί, θύελλες σωματιδίων θα αρχίσουν να βομβαρδίζουν την ατμόσφαιρα."

Η Ζώνη Φωτονίων

Η Ζώνη Φωτονίων (Ζώνη Φωτός) ανακαλύφθηκε μέσω δορυφόρου το 1961 στον αστερισμό των Πλειάδων, αλλά δεν δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα. Οι Πλειάδες είναι ένα σύστημα άστρων του οποίου μέρος είναι και ο ήλιος μας, καθώς επίσης και άλλοι ήλιοι - ο καθένας με το δικό του πλανητικό σύστημα βέβαια. Ο κεντρικός ήλιος των Πλειάδων λέγεται Αλκιόνη. Ο ήλιος μας κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από την Αλκιόνη σε 24,000 χρόνια περίπου (άλλοι λένε 26,000). Κάθε 10,000 χρόνια περίπου το πλανητικό μας σύστημα "συναντά" τη Ζώνη Φωτονίων, η διάσχιση της οποίας κρατά 2,000 χρόνια και χαρακτηρίζεται από συνεχές φως. Οι ενδιάμεσες δύο μεγάλες περίοδοι (10,000 + 10,000 έτη περίπου) είναι οι περίοδοι του σκότους και χαρακτηρίζονται από την εναλλαγή νύχτας και ημέρας, όπως έχουμε τώρα.

Έχουμε αρχίσει (θεωρητικά από το 2000) να κινούμαστε μέσα στη ζώνη φωτονίων και θα είμαστε τελείως μέσα σε αυτήν το έτος 2012.

Εάν μπει η Γη πρώτη σε αυτή τη Ζώνη Φωτός, θα φαίνεται σαν ο ουρανός να πήρε φωτιά, αλλά δεν θα υπάρχει θερμότητα γιατί θα είναι "ψυχρό" φως. Αν μπει ο Ήλιος μας θα γίνει αμέσως σκοτάδι που - σύμφωνα με υπολογισμούς με την ταχύτητα που ταξιδεύουμε στο διάστημα - θα διαρκέσει περίπου μερικές ημέρες.

Η αλληλεπίδραση της Γης με αυτήν την ενέργεια από τη Ζώνη, θα προκαλέσει διέγερση των μορίων της ύλης, τα σωματίδια θα αρχίσουν να αλλάζουν και θα φωτιστούν (θα υπάρχει συνεχές φως). Εξ'αιτίας της μείωσης της ηλιακής ακτινοβολίας, η ατμόσφαιρα θα ψυχράνει (παρελθοντικές εποχές παγετώνων)."

Επίσης, κατά τη διάρκεια του 2012 αναμένεται η αντιστροφή μαγνητικής πολικότητας του Ηλίου. Αυτό είναι γνωστό, μιας και ο Ήλιος μας αντιστρέφει πολικότητα κάθε 11 χρόνια και η τελευταία έγινε τον Φεβρουάριο του 2001. Στην παρούσα φάση, οι πόλοι Ηλίου - Γης έλκονται, και πολλοί επιστήμονες, όπως δηλώνει η παρακάτω επίσημη ιστοσελίδα της NASA, πιστεύουν ότι και η Γη πρόκειται να αντιστρέψει πολικότητα σύντομα. Αυτό δε σημαίνει ότι ο γεωγραφικός Βορράς θα γίνει Νότος και θα κοιτάμε την Ελλάδα ανάποδα. Το μόνο που θα συμβεί είναι οι πυξίδες μας να δείχνουν το γεωγραφικό Νότο για μαγνητικό Βορρά.

πηγή:www.parafysiko.gr/